KYL & FRYSRUM

MÅTTANPASSADE KYL & FRYSRUM

Vi tillverkar alla paneler efter kundorder. Utan att det kostar er något extra så måttanpassar vi rummet enligt era önskemål. Många i branschen använder moduler av standardmått som kapas vid monteringen. Så gör inte vi! All måttanpassning sker alltid på fabrik så vi kan integrera excenterlås i panelen och garantera samma täthet och kvalitet i varenda skarv.

 

DIN TRYGGHET

Vi ansvarar för att du får det du beställt och att det är monterat på ett sätt som inte ger er några framtida problem. Ni skall känna er trygga och veta att ett rum vi monterat ser snyggt ut, är hygieniskt och kommer att leva med er under många år framöver.
 

ENERGITÄTA RUM

Energikostnaden på ett rum är efter 5 år ca 40-60% av inköpskostnaden. De faktorer som påverkar energikostnaden är tätningar mellan byggelementen samt kvaliteten på den isolering som används. Felaktigt utförda tätningar kan resultera i driftskostnader som är högre än rummets ursprungliga investering.
 

EGEN TILLVERKNING, EGNA MONTÖRER

Vi lämnar inget åt slumpen. För att garantera en kort leveranstid och hög byggkvalitet ansvarar vi för allt själva. Från din första kontakt med oss tills rummet är färdigmonterat och godkänt är det vår egen personal som sköter allt. Vi vet därför att rummet alltid håller vår höga kvalitet.


panneler.png

LACKERAD ELLER PLASTBELAGD PLÅT?

Varför välja när man kan få båda? Den plåt vi använder kostar lite mer men vi vill att våra rum ska ha full funktion under lång tid. Vi använder en plåt som först är belagd med zink, därefter lackerad med ett skyddande skikt innan den beläggs med en hygienisk plast som skyddar mot stötar, slag och repor.


pannel.png


pANELER MED ISOLERKÄRNA I POLYURETANSKUM

Skarvar mellan panelerna är s.k. not-spont och har tätlist på båda sidor. Ihop med kraftiga excenterlås, garanterar det en mycket god tätning mellan paneler. Samtliga skarvar, även golv-vägg och vägg-tak, dras ihop med excenterlås.


MÅTTANPASSADE RUM UTFÖRANDE

PANELTYP
PUR 80 - 80 mm - 5,0 m spännvidd
PUR 100 - 100 mm - 5,5 m spännvidd
PUR 120 - 120 mm - 6,0 m spännvidd
PUR 160 - 160 mm - 6,0 m spännvidd


PANELLÄNGD
Max 6000 mm. Vid rum med större spännvidd pendlas taken upp i byggnadens konstruktion. 


PANELBREDD
40-1200 mm Baspanelen har bredd 1200 mm. För att uppnå önskat mått används passmoduler som finns i bredd med 40 mm modulsteg. Därför kan vi leverera rummen måttanpassade ned till var 40 mm. 


INNERGOLV
Följande innergolv kan levereras: 
- WBP-plywood, med glasfiberbelagd halkfri               yta, t-12 mm. För gångtrafik och lättare truck-trafik   (max 1 ton)
- WBP-plywood, med glasfiberbelagd halkfri                 yta, t-18 mm. För lättare trucktrafik  (max 1,8 ton)


INVÄNDIG HÖJD
Rummen kan fås med valfri höjd upp till 6000 mm.


DÖRRAR
Dörr av vit plastbelagd plåt. Utanpåliggande dörr med 80 mm polyuretanisolering, magnettätningslist, stigande gångjärn och rostfri dörrkarm. 


DÖRR I ROSTFRITT
Samma som ovan fast i rostfri plåt.


GLASFIBERDÖRR
Vit dörr i glasfiber med karm av natureloxerad aluminium. 55 mm polyuretanisolering (80 mm till frys), de levereras kompletta med dörr och karm som en enhet och planar med övriga väggar. Dörrarna kan fås i många olika utföranden, som enkeldörr, dubbeldörr, pendeldörr och skjutdörr. 


DENSITET-ISOLERING
Ca 45 kg/m³.
 

SAMTLIGA DÖRRAR
- Kan måttanpassas efter önskemål
- Kan fås antingen vänster eller högerhängda
- Alla frysdörrar förses med värmekabel i karmen
- Släplist mot golv 


MONTERING
Panelerna är försedda med excenterlås där panelerna dras ihop med hjälp av en insexnyckel. Samtliga skarvar i rummen, vägg-vägg, vägg-tak och vägg-golv monteras ihop på detta sätt.


OFFERTFÖRFRÅGAN

VÄLJ MODELL: