Fabriken har inte rört sig ur fläcken på 100 år men tekniken går framåt varje dag

Det här med att tillverka produkter efter kundernas önskemål sitter i generna hos oss på Haglund Industri. Den första generationen i företagets historia hade sitt bleckslageri som utgångspunkt och reste runt i bygden som knallar och sålde sina produkter. På sina resor snappade de upp vad folk ville ha och kunde tänkas behöva. Kunskap som omvandlades till nya produkter hemma i Rånnaväg. Det visade sig vara en framgångsrik företagsfilosofi.

Sedan dess har företaget rest utanför Sjuhäradsbygden och bleckslageriet har blivit en modern fabrik för kyl- och frysprodukter. Men principen har varit densamma genom generationerna: Lyssna på dina kunder och använd din skicklighet i fabriken för att förverkliga deras önskemål. Där någonstans i de haglundska släktkrönikorna finns också förklaringen till att vi successivt ökat under åren och blivit en av landets ledande leverantörer av kyl- och frysmöbler för restauranger och storkök. Kända för vår höga kvalitet och förmåga att lösa problem. 


platsen

Någonstans i Sverige, i landskapet Västergötland i hjärtat av knallarnas och textilindustrins Sjuhäradsbygd, strax utanför Åsundenstaden Ulricehamn i Gällstads socken ligger Rånnaväg. Den lilla by där Haglund Industri haft sina rötter sedan 1800-talet.

Dagens fabrik ligger faktiskt på samma ställe som där allt började för fem generationer sedan, men den har rivits och byggts upp på nytt och byggts ut i flera omgångar, senast vintern 2015/2016. 

Nu är Haglund Industris produktionsanläggning en av landets modernaste för kyl- och frysteknik. Utvecklad i generationer och med en ovärderlig kunskap under sitt tak. Här finns alla resurser för utveckling och tillverkning.

 

Medarbetarna

Hantverksskicklighet behöver tid och uthållighet för att utvecklas. Den som lägger många timmar på en färdighet blir också mycket duktig – det bevisar våra medarbetare och deras långa historik på företaget. En av våra senaste rekryteringar var till och med den tredje generationen i sin släkt att börja hos Haglunds. Kunskapen går i arv. Kvaliteten hålls intakt. 

 

Maskinparken

När andra har flyttat sin tillverkning till låglöneländer har vi valt att investera i ny teknik och moderna maskiner här hemma. Det betyder att vi idag har en egen anläggning för både utveckling och produktion. Resultatet är en unik flexibilitet och hög effektivitet som gör att vi kan anpassa våra produkter fullt ut efter kundernas önskemål. 

 

Möjligheterna

Hos Haglund Industri går lång tradition hand i hand med framtidsfokus och utvecklingspotential. Vi har kompetensen, tekniken och resurserna för att konstruera och tillverka kyl- och frysutrustning av högsta kvalitet – med kundanpassad design. Bär du på en idé eller har du ett färdigt koncept – vi förverkligar den!