Närheten är hemligheten. med egna utvecklare och en egen fabrik är steget från kundbehov till färdig produkt aldrig långt.


hållbar utveckling med haglunds: bättre produkter bättre för miljön

bris - ett föregångsexempel

Under många år har vi utvecklat och förfinat vår skåpserie BRIS med målsättningen att skapa marknadens mest energieffektiva skåp med bibehållen prestanda och kvalitet. Vi vill helt enkelt vara säkra på att våra kunder i det professionella köket har de bästa redskapen för en lyckad och högkvalitativ matlagning. Materialen vi använder håller därför genomgående hög kvalitet och är optimerade för lägsta möjliga energiförbrukning. 


Energieffektivt kylsystem 

Med expansionsventil som standard, propan (R-290) som kylmedel, samt att kylluft till kondensorn tas från golvet ger BRIS hög effektivitet till låg energiförbrukning.

 

Varvtalsstyrda Lågenergifläktar

Ger lägre energiförbrukning och mindre uttorkning av varorna samt lägre ljudnivå och därmed bättre arbetsmiljö.

 

Energioptimerad isolering Med lågt u-värde

Skåpen är isolerade med minst 60 mm Polyuretan för att försäkra ett så energi-tätt skåp som möjligt.

 

Hygienisk och tät kapsling

För skåpets livslängd är det viktigt att det är hygieniskt och att det inte kommer in onödigt damm i maskinutrymmet.

 

Integrerad förångare

Vi har integrerat förångarfläkten i skåpets teknikutrymme. Det gör att den användbara skåpvolymen blir större samtidigt som luftflödet optimerats för att spara energi.

 

Smart tövattenlåda

Tölåda med genomtänkt funktionalitet. Tas bort utan verktyg för enkel rengöring. Återvunnen värme från kompressorn används för att avdunsta vattnet.

 

Led-belysning

Den belysning vi använder i våra skåp har en livslängd på >50 000 h, vilket gör att den i praktiken aldrig behöver bytas. Energiförbrukningen är upp till 85 % lägre.


Från hantverk till högteknologi

Våra montörer jobbar med en produkt från start till installation. Flera delar i processen är ett rent hantverk medan andra sköts med precision och effektivitet i vår moderna maskinpark.

Från standard till special

I vårt standardsortiment finns ett brett urval av kyl- och frysutrustning för professionell livsmedelshantering. Alla produkter kan måttbeställas och anpassas fullt ut efter specifika önskemål om design och utförande.

Testat och godkänt

Vi slarvar aldrig med kvaliteten och jobbar dagligen med att säkerställa och förbättra den. I vårt klimatrum utför vi långtids-tester och prövar våra produkters energiprestanda och hållfasthet.


FLEXIBILITET ÄR MER EN MÅTTBESTÄLLNING

Kylar och frysar har länge varit relativt anonyma ute i restaurangmiljön. Det var innan fler och fler restauranger började satsa på seriösa inredningskoncept och de varumärkesprofilerade kafékedjorna började sprida sig över landet. Idag ska kylutrustningen passa in i en designad miljö eller följa ett profilprogram in i minsta detalj.

Hos Haglund Industri finns en tradition av att jobba nära kunderna (och deras arkitekter och designbyråer) för att ta fram unika lösningar. Vi klarar av de flesta material, från marmor och metall till glas och trä, och anpassar form och storlek efter miljön. Variationsmöjligheterna är oändliga, men vår kärna av kvalitet och funktion är intakt och håller samma höga nivå i varje specialtillverkad lösning.

Tar du livsmedelshygien och arbetsergonomi på samma stora allvar som estetik och exponering, har du kommit rätt. Välkommen att lära känna familjeföretaget Haglund Industri och se smakprov på våra specialtillverkade lösningar för restaurangen, delikatessdisken, kaféet och storköket.